Το περιεχόμενο ΜΕΤΡΑΕΙ…!

Το περιεχόμενο είναι ο Βασιλιάς

Καθώς τα πράγματα στις μηχανές αναζήτησης αλλάζουν με μεγάλο ρυθμό αυτό γίνεται όλο και πιο εμφανές.Στο παρελθόν το link building , η δημιουργία μεγάλου αριθμού συνδέσμων στον κώδικα ή στο περιεχόμενο μίας ιστοσελίδας, θεωρούταν η επιτομή της αύξησης στις θέσεις κατάταξης σε μία μηχανή αναζήτησης (search engine ranking).

Από το 2012 και μετά όμως, η Google έθεσε ουσιαστικά τέλος σε όλες τις τακτικές που στόχο είχαν να “επηρεάσουν” τον αλγόριθμο της με το διαβόητο Penguin Update. Ουσιαστικά σταμάτησε τη “χειραγώγηση” του αλγόριθμου αναζήτησης της και έθεσε νέες παραμέτρους ώστε τα αποτελέσματά στις αναζητήσεις των χρηστών να γίνουν πιο user-oriented, δηλαδή να πλησιάζουν περισσότερο στις ανάγκες του χρήστη.

Το S.E.O. άλλαξε δραματικά μέσα σε μία νύχτα!

Αυτό που ΜΕΤΡΑΕΙ πλέον είνα η ΠΟΙΟΤΗΤΑ στο περιεχόμενο των ιστοσελίδων.Μάλιστα το κείμενο στις ιστοσελίδες πρέπει να είναι αναγνώσιμο τόσο από τα robot αναζήτησης όσο και από τους ίδιους τους επισκέπτες ώστε η αξιολόγηση να είναι υψηλή και συνεπώς και η θέσης κατάταξης της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελεσματα αναζήτησης.

Ποιοτικό περιεχόμενο = Επιτυχημένο Website

Η ανάγκη λοιπόν για ολοένα και πιο “καλό” περιεχόμενο είναι αυτή η οποία αυξάνει την επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες ενός ιστότοπου και συνεπώς και την αύξηση απόδοσης της επένδυσης στην κατασκεύη ιστοσελίδων οι οποίες αποφέρουν έσοδα!